Перфектна лека лятна вечеря за тежки дни. Хапнете качествена храна приготвена за нула време

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Перфектна лека лятна вечеря за тежки дни. Хапнете качествена храна приготвена за нула време
Перфектна лека лятна вечеря за тежки дни. Хапнете качествена храна приготвена за нула време
32481
Перфектна лека лятна вечеря за тежки дни. Хапнете качествена храна приготвена за нула време
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими Съставки

чедър - 50 г сирене
кашкавал - 150 г
мащерка - 1 щипка
сол - 20 г
зехтин - 30 мл
бекон - 150 г пушен
сирене - 150 г краве
чесън - 3 скилидки
домати - 2 бр.
патладжани - 3 бр.

Приготвяне на Уникални патладжани тип ветрило

Продуктите са за три средно големи патладжана. Измийте и разрежете патладжаните по дължина, като в горната си част при дръжката оставете цели.

Посолете ги и оставете настрана за 30 минути, да се отцеди горчивината им.

Изплакнете със студена вода и ги подсушете.

Нарежете доматите на тънки колелца, сиренето - на квадрати, не много дебели парчета, а чесъна - на шайби.

Сложете в тава хартия за печене и наредете патладжаните, разтворете ги леко да придобият форма на ветрило и във всеки разрез сложите по парче пушен бекон, домат, чесънче и сирене.

Така процедираме и с трите патладжана.

Посолете, ако сметнете за нужно, капнете на всеки по малко зехтин и поръсете с мащерка.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и задушавайте на 200 градуса за 1 час, след което махнете фолиото, намалете градусите на 180 и запечете за още 10 мин.

Кашкавала и сиренето чедър нарежете на тънки парчета, извадете от фурната тавата, сложете във всеки отворен разрез от чедъра, а отгоре върху патладжаните сложете парченца от кашкавала.

Сложете пак във фурната и печете до разтопяване на сирената. Сиренето чедър е опция, може да не го слагате, в случая използвах чедър тост, от сиренцата за сандвичи, но за по-добър резултат използвайте качествен такъв.

Патладжаните се сготвят перфектно, но ако предпочитате, може предварително да ги изпържите, преди да ги наредите в тавата, но задължително отцедете от мазнината, защото поемат изключително много мазнина и стават много тежки.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft