Сезонът на тиквичките е отворен! Това означава, че предстоят още много прекрасни рецепти. И всяка година са все повече. Днес редакцията ни подбра рецепти за ястия с тиквички , които също бяха нови за нас. Получи се много лятно и много свежо.
Селекцията се състои от бързи ястия за всяко време на деня. Всички те са възможно най-лесни за приготвяне и не отнемат много време. И точно това ви се иска толкова много през летните жеги: по-малко да стоите до горещата печка.
Ястия с тиквички
Тиквичките имат деликатен, ненатрапчив вкус и ниско съдържание на калории. Следователно искате да ги ядете, без да спирате. И не се отегчава! И този зеленчук също е добър, защото се съчетава с по-сърдечни и ярки храни, придавайки им особен чар.
Пица от тиквички
Нека започнем с пица с тиквички. Прекрасен вариант за тези, които пазят фигурата си: за цял лист за печене са необходими само 100 г брашно. По-голямата част се състои от зеленчуци, яйца и месо.
Ще имате нужда
3 яйца
копър на вкус
магданоз на вкус
100 г пшенично брашно
1 ч.л. сух чесън
1 ч.л. сол
0,5 ч.л. черен пипер
3 с.л. кетчуп
1 ч.л. Италиански подправки
150 г шунка
1 домат
100 г кашкавал
Подготовка
Настържете тиквичките на едро ренде и изцедете излишния сок. След това добавете към пулпата яйцето, магданоза, копъра, чесъна на прах, брашното, солта и черния пипер. Омесете тестото.
Изсипете тестото в намазнена тава за печене и печете във фурната на 180 градуса за 30 минути.
Намажете блатът от тиквички с кетчуп и поръсете с италиански билки. Отгоре сложете два вида месо, последвано от домати и поръсете с настърган кашкавал.
Гответе пица във фурната за 10 минути на 180 градуса
Омлет от тиквички
Ще имате нужда
500 г тиквички
100 г пшенично брашно
0,5 ч.л. черен пипер
0,5 ч.л. кориандър
1 ч.л. сол
1 яйце
4 скилидки чесън
100 г сирене или кашкавал
100 г шунка
масло на вкус
Подготовка
Настържете тиквичките на едро ренде и изцедете сокът от тях
Добавете пшенично брашно, яйце, черен пипер, босилек, кориандър, сол и счукан чесън. Омесете тестото
Настържете сирене и шунка и започнете да готвитеомлета. Разтопете парче масло в тиган и разпределете част от тестото, за да направите плоска палачинка. Покрийте и гответе за няколко минути.
След това сложете шунката и сиренето върху половината от палачинката, покрийте с другата половина. И сте готови!