Помните ли вкуса на бабиния миш-маш? Ето и рецептата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Помните ли вкуса на бабиния миш-маш? Ето и рецептата
Помните ли вкуса на бабиния миш-маш? Ето и рецептата
77926
Помните ли вкуса на бабиния миш-маш? Ето и рецептата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

2 супени лъжици олио
2 печени червени чушки, обелени и нарязани на ситно
2 печени зелени чушки, обелени и нарязани на ситно
3 домата, обелени и нарязани на кубчета
1 глава лук, нарязана на ситно
2 скилидки чесън, пресовани
400 грама натрошено сирене
6 яйца, леко разбити
2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън.
Сотирайте лука и чесъна в продължение на 2 минути, докато омекнат.
Добавете чушките, разбъркайте добре и гответе още 5 минути под капак.
Прибавете доматите, отново покрийте тигана и гответе още 5-7 минути.
Добавете натрошеното сирене, разбъркайте и залейте с яйцата.
Продължете да готвите, бъркайки периодично още 2-3 минути или до желаната готовност на яйцата.
Добавете магданоза, разбъркайте и отдръпнете от котлона.
Поднесете миш-маша топъл, гарниран с листенца пресен магданоз.
Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft