Правя ги от години: Съвършените сочни прасковки с крем! Всички се облизваме като котаци, докато...
3 Октомври 2016
67810
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Просто приготвените домашни сладки са несравнимо удоволствие! Ароматът им просто очарова и не можеш да им се наситиш. Вкусните " прасковки " са познати на мнозина от детството. Те няма да оставят равнодушни нито децата, нито възрастните.
Ако ще ги поднасяте на деца, за да направите ярки и безопасни цветове можете да използвате естествени хранителни оцветители - сок от моркови и цвекло.
Съставки:
3 яйца
100 гр.
сметана
1 чаша брашно
60 гр. масло
1 чаша захар
1/2 ч.л. бакпулвер
250 гр. карамелизирано кондензирано мляко ( сгущенка )
1/4 чаша сок от моркови
1/4 чаша сок от цвекло
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 170 градуса.
- Разбийте яйцата със захарта. Извадете предварително маслото от хладилника, така че омекне.
- Добавете към яйцата и захарта омекналото масло.
- Пресейте брашното, разбъркайте го с бакпулвера.
- Бавно добавете брашното към течните съставки и разбъркайте хубаво. Когато сместа стане гладка, сложете тестото на хладно място в продължение на 10 минути.
- Оформете малки топки, поставете ги върху хартия за печене в тавичка.
- Печте в продължение на 10, максимум 15 минути. Готовото тесто трябва да е меко и бяло, така че да не се изсушава.
- С помощта на чаена лъжичка издълбайте топчиците и ги напълнете с крема от кондензирано мляко. Слепете половинките.
- Потопете прасковките от двете страни - едната в жълтия сок, другата - в червения. След това оваляйте в кристална захар.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари