Правя го през ден и всеки път се получава безподобна вкусотия: Бърз солен пай с яйца и пресен лук
18 Юли 2016
109503
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Представете си, че се прибирате уморени след работа и тепърва трябва да готвите. Е, не е толкова страшно - ние имаме решението. Идеалната рецепта за бърза и вкусна вечеря, този солен пай направо ще обере точките!
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО
- 4 яйца
- 7 с. л. брашно
- 1/3 ч.л.
сода
200 грама заквасена сметана
1 супена лъжица майонеза
сол
ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКАТА
- 6 сварени яйца
- голяма връзка зелен лук
- сол
ПРИГОТВЯНЕ:
- Първо приготвите тестото: разбийте с щипка сол 4 яйца, добавете майонезата и заквасената сметана. Добавете брашното, смесено със содата, и разбийте.
- Нарежете лука ситно, а варените яйца - на средни кубчета, разбъркайте плънката и леко посолете.
- Намажете форма за печене с малко олио и изсипете в нея половината от тестото, след това сложете отгоре плънката и залейте с оставащото тесто.
- Печете пая до покафеняване на 200 ° C. Проверете с клечка за зъби дали е готов.
Това е! Бързо, лесно и пристрастяващо вкусно!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари