Този чеснов хляб със сирене става просто малка фантазия
Предлагаме ви една супер рецепта за чеснов хляб със сирене, който се топи в устата и след него друг няма да погледнете. А и на всичко отгоре се приготвя много лесно, и винаги се получава чудесно.
Лесен и много вкусен чеснов хляб със сирене
Трябват ни 500 грама брашно тип 500, суха мая, една лъжичка сол, 300 грама топла вода, две лъжици зехтин или олио, две ситно нарязани скилидки чесън, 50 грама масло, 250 грама сирене, мащерка.
Първо трябва да си пресеем брашното заедно със солта и маята в една голяма купа.
Покриваме после тестото и го оставяме да си почине за около половин час. Втасалото вече тесто се разточва във формата на кръг или правоъгълник, както ви е удобно. Прехвърля се след това в намазнена и застлана с хартия за печене форма.
Отделно взимаме мекото краве масло и го разбъркваме със ситно нарязания чесън, а после тази готова смес я намазваме обилно върху нашия хляб.
Отгоре също така обилно поръсваме с настърганото преди това сирене и с мащерката. Не ни остава друго, освен да пъхнем този вкусен хляб да се пече във фурната, която вече сме загряли. Обикновено е готов за около 30 минутки.
След като го извадите от фурната, може да го оставите малко настрани и да го завиете с една кърпа, за да не спихне. Този хляб с чесън и сирене става нещо повече от прекрасно и гарантираме, че щом го направите веднъж, ще си го приготвяте често-често у дома.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!