Пухкави, въздушни и се пекат за минутка! Невероятни японски палачинки - оказа се, че и там ги...
17 Октомври 2016
34448
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сигурно не сте и чували за японски палачинки ! Голям пропуск - те са кръгли малки палачинки , нещо като кръстоска между нашенските тънки и американските пухкави печива. Пекат се в сух тиган с незалепващо покритие под капак. Струва си да ги опитате и оцените!
Съставки:
120 гр.
брашно
120 мл прясно мляко
2 с.л. захар
1 ч.л. бакпулвер
1 яйце
Приготвяне:
- Смесете млякото, яйцата и захарта. Пресейте брашното, добавете бакпулвера, след което изсипете в млечно-яйчената смес.
- Загрейте тигана, след това го поставете върху мокра кърпа за няколко секунди, за да се охлади. Налейте черпак от тестото в центъра на тигана, след минутка обърнете палачинката и покрийте тигана с капак. Минута по-късно палачинката е готова.
- Готовите палачинки подредете на купчина, като по желание ги намажете с масло.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари