Рецептата днес е на Мария Ташева.
Десертът е необичаен, тъй като се прави на тиган, но въпреки това е много вкусен.
2 яйца
110 г масло (на стайна температура)
1.5 ч.ч. захар
1 ч.ч.
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
2 с.л. какао
100 г шоколад
4-5 с.л прясно мляко
Разбиваме маслото със захарта, докато стане пухкав крем, добавяме яйцата и разбиваме отново. Прибавяме прясното мляко и сухите съставки. Разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес. Намазваме тиган с масло и поръсваме с брашно. Изсипваме сместа. Захлупваме тигана с капак (ако капакът има дупка за изпускане на парата, я запушваме). Слагаме върху котлона 4-5 парчета алуминиево фолио. Отгоре поставяме тигана и включваме на най- слабото. Печем 35 мин. През това време капакът не се маха. Щом сладкишът изстине, го обръщаме и заливаме с приготвената глазура. Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти
© www.24chasa.bg