С тази вкусотия спечелих първо него, а после и майка му! Опиташ ли първата хапка, влюбваш се...
18 Октомври 2016
108355
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Картофено руло с гъби - невероятно питателно вегетарианско ястие. Всички, които се въздържат от яденето на месо, трябва непременно да си запишат рецептата.
А сега за вкуса. Какво може да бъде по-добро от комбинацията на картофено пюре с ароматни гъби? Плънката направо се топи в устата, а миризмата ще извика всички на масата!
Съставки:
500 гр.
картофи
2 с.л. нишесте
сол на вкус
150 гр. гъби
1 глава лук
1 морков
40 мл олио
черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Сварете картофите в подсолена вода, отцедете водата в отделна купа.
- Добавете картофено нишесте и намачкайте. Добавете бульона, настройвайки консистенцията на картофеното пюре, което трябва да подобно на тесто.
- Нарежете гъбите на филийки, лука - на кубчета, морковите настържете.
- Загрейте олиото в тиган, запържете гъбите, а след това добавете морковите и лука, подправете със сол и черен пипер и гответе още 3-5 минути.
- Разстелете пюрето върху прозрачно фолио на дебел слой от около 2 см. Най-отгоре разпределете плънката и навийте внимателно на руло с помощта на фолиото. Отстранете залепналото по рулото фолио и прехвърлете рулото върху застлана с хартия за печене тава.
- Пъхнете в предварително загрята 190 градуса фурна за 30 минути. Сервирайте леко охладено.
Поднесете със заквасена сметана или пикантен сос.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари