С това съм запомнила баба - маринованите ябълки! Всички деца от квартала ги хрупахме - по-вкусни...
24 Август 2016
455042
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
От детството си спомням вкуса на маринованите ябълки на баба ми: с нищо не може да се сравни! Нещо повече, те са естествен, богат на витамини продукт, който през зимата ще бъде истинско удоволствие.
Предлагаме ви рецепта, която ще стигне за един 3-литров буркан. Най-важното нещо в целия процес са ябълките! За предпочитане е те да са от по-сочен сорт, по-дребни и без никакви признаци на увреждане. Нищо не се вари, стерилизира и така нататък: всичко е много просто.
Продукти:
2 кг ябълки
1 л вода
3 с.л. захар
3 ч.л.
сол
дафинов лист на вкус
карамфил на вкус
Приготвяне:
- Пригответе 3-литрови буркани, измийте и подсушете.
- Напълнете с ябълки бурканите: не трябва да бъдат твърде големи, за да може да преминат през отвора. Във всеки буркан се поставят около 2 кг ябълки.
- Напълнете бурканите със студена вода, добавете към всеки 3 супени лъжици захар, 3 чаени лъжички сол, няколко дафинови листа, няколко цветчета карамфил.
- Затворете бурканите с капаци и хубаво ги стегнете, след което ги обърнете няколко пъти, така че солта и захарта да се разтворят.
- Оставете ябълките да преседят на стайна температура в продължение на една седмица, а след това съхранявайте в мазето.
Така приготвени, могат да се ядат след месец, но могат да изтраят и цяла зима.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари