Сега, когото има достатъчно хубави кайсии по пазарите, бихте могли да си направите неустоимо вкусен тарт. Рецептата за сладкиша никак не е трудна, а резултатът ще очарова всички, които обичат вкуса на този сочен
За 8 порции ще ви бъдат необходими:
За тестото:
2 ч. ч.
125 г студено масло
2 с. л. пудра захар
1 ванилия
щипка сол
За плънката:
около 20 по-дребни кайсии
1 ч. ч светъл течен мед
1. Пресейте брашното и пудрата захар за тестото. Добавете ванилията, щипката сол и студеното масло на парченца. Омесете тесто, завийте го с домакинско фолио и приберете за една нощ в хладилник.
2. Измийте кайсиите и разрежете всяка на две половинки.
3. Покрийте с хартия за печене кръгла тавичка с диаметър 26 см.
4. Извадете тестото от хладилника, разточете го на кора с диаметър малко по-голям от този на тавичката. Прехвърлете кората в нея и с пръсти прилепете тестото по стените.
5. Намажете тестото с половината мед и подредете кайсиите върху него с отвора надолу. Залейте с останалия мед.
6. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Това е всичко! Тартът с кайсии е готов! Сега е време да се насладите на уникалния вкус на този чудесен сладкиш и да поканите любимите си хора на гости. Те със сигурност ще бъдат очаровани от вида и вкуса на този превъзходен десерт!