Сиромашки сладкиш за празник и делник. Докато го сервирам на масата и децата му видяха сметката
9 Септември 2016
20377
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
На вашето внимание – един извънредно вкусен сладкиш с филиран бадем. Приготвянето му ще ви отнеме само 60 минути.
Продукти:
500 г брашно
400 г масло
8 яйца
350 г пудра захар
100 г филиран бадем
Приготвяне:
Оставете маслото на стайна температура да се размекне леко.
След това го смесете със захарта с помощта на миксер. След като сместа се хомогенизира прибавете и жълтъците на яйцата, които предварително сте отделили от белтъците.
Белтъците разбийте на сняг. След това ги смесете с брашното и разбъркайте внимателно с лъжица, не с миксер.
Добавете сместа с белтъците към тази с жълтъците. Разбъркайте отново ръчно и излейте в тавичка за печене, предварително постлана с кухненска хартия. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до готовност.
5 минути преди да извадите сладкиша от фурната поръсете с филираните бадеми и печете още малко.
Източник: az-jenata.bg
Белтъците разбийте на сняг. След това ги смесете с брашното и разбъркайте внимателно с лъжица, не с миксер.
Добавете сместа с белтъците към тази с жълтъците. Разбъркайте отново ръчно и излейте в тавичка за печене, предварително постлана с кухненска хартия. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или до готовност.
5 минути преди да извадите сладкиша от фурната поръсете с филираните бадеми и печете още малко.
Източник: az-jenata.bg
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари