Това е рецепта, която се препоръчва за деца, тъй като е богата на калций, от който те имат нужда, за да растат със здрави кости.
4 яйца
2 ванилии
15 с.л. захар
1/2 кофичка кисело мляко
150 мл олио
1 бакпулвер
1 ч.ч.
3-4 с.л. тъмно какао
2 пакета крем пудинг (нишесте) – ванилия и шоколад
1 л мляко
Орехи, потопени в шоколад за украса (по желание)
Разбийте яйцата със захарта и ванилията.
Добавете киселото мляко, олиото и смесеното с бакпулвера брашно. Накрая поставете към тестото какаото и разбъркайте добре. Ако се налага, добавете още малко брашно.
Пригответе правоъгълна тава за печене (22/32 см горе-долу), намазнете я леко и я поръсете с малко какао. Излейте тестото в съда и го поставете за 15 мин в предварително затоплена на 200°С фурна. Идеята е да не бухва много.
Пригответе първо белия пудинг според инструкциите на производителя (сварете със захар в 500 мл мляко, като сте разтворили предварително нишестето със 100 мл студена вода), извадете леко бухналия кейк, направете дупки в него (виж снимката) и го залейте с горещия пудинг. Сложете в хладилника да изстине, след което покрийте с кафявия пудинг и го върнете във фурната за още 20-25 мин, пише po-krasivi.net. Отгоре украсете по ваш избор.