Тирамису десерт с аромат на кафе е идеално сладко освежаване за летните дни, защото не трябва да включвате фурната или да печета с часове. А и всички го обожават ...
Този сладкиш е най-простият вариант на тирамису.
500g маскарпоне
2 яйца
400g бишкоти
3 чаши кафе
6 супени лъжици кафява захар
1 ванилия
3 супени лъжици какао
2 супени лъжици ром или коняк
Сварете кафето без захар и оставете да се охлади.
Счупете 2 яйца и отделете жълтъците от белтъците. Белтъците смесете с 3 супени лъжици захар, докато не получите сняг, а жълтъците с останалата захар.
В съда с жълтъците добавете сиренето и ромът и се разбърква. Когато получите равномерна смес, добавете разбитите белтъците лъжица по лъжица.
Бишкотите накиснете в студеното кафе и ги поставете на стъклен поднос.
Чрез от тях намажете с крема.
Наредете приблизително 3-4 реда
Завършете с крем и поръсете какао.
Сладкишът добре охладете преди сервиране.