Смесете кисело мляко с кафе и ще се изненадате от резултата: Неустоим десерт, какъвто не сте яли досега!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Смесете кисело мляко с кафе и ще се изненадате от резултата: Неустоим десерт, какъвто не сте яли досега!
Смесете кисело мляко с кафе и ще се изненадате от резултата: Неустоим десерт, какъвто не сте яли...
76598
Смесете кисело мляко с кафе и ще се изненадате от резултата: Неустоим десерт, какъвто не сте яли досега!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нищо не може да се сравни с домашен сладкиш , определено ще се съгласите с мен.

Нашият ароматен и мек кекс е идеален като десерт след обяд, към кафето, чая или като лека закуска.

Страхотна рецепта за домашен кекс с кафе и шоколад , която ще заеме достойно място в домашната ви кулинарна книга. Ето необходимите продукти:

Кекс с кафе и шоколад

Продукти:

125 г кисело мляко

1 супена лъжица разтворимо кафе

4 яйца

16 г ванилова захар

1 чаша гранулирана захар (180 г)

щипка сол

3/4 чаша растително масло (180 ml)

3/4 чаша прясно мляко (180 мл)

2 супени лъжици оцет (30 мл)

3 чаши универсално брашно (350 г)

5 супени лъжици бакпулвер (24 г)

1/4 чаша шоколадов чипс (50 г)

бадемови люспи

Приготвяне:

Добавете кисело мляко и кафето в малка купа.

Разбъркайте старателно с бъркалка.

кисело мляко

Счупете яйцата в дълбока купа.

След това добавете ванилова захар, захар, сол и разбийте с миксер, докато сместа стане светло жълта.

разбити яйца

Постепенно добавете олиото при непрекъснато разбиване.

олио в тестото

След това добавете сместа с кисело мляко и кафе, прясното мляко и разбийте с миксер.

Изсипете оцет в сместа и разбъркайте с бъркалка.

Постепенно пресейте брашното през сито и го объркайте в течните продукти.

След това пресейте бакпулвера и разбъркайте с бъркалка.

Добавете парченцата шоколад, брашното и хубаво объркайте всичко, за да смесите съставките.

Изсипете бадемовите люспи (заделете малко за украса) в тестото и разбъркайте.

Изсипете тестото в намаслена и набрашнена форма.

кекс тесто

Поставете формата в (не предварително загрята) фурна.

Пече се 45 минути при температура 160°C.

След изпичане извадете сладкиша от формата.

Покрийте с шоколадова глазура.

сладкиш с глазура

Накрая поръсете отгоре с бадемови люспи.

И можете да сервирате!

кекс кафе

Желаем ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft