Снощи го изненадах с огнено пиле! Първо омете чинията, а после пренесохме огъня на друго място.

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Снощи го изненадах с огнено пиле! Първо омете чинията, а после пренесохме огъня на друго място.
Снощи го изненадах с огнено пиле! Първо омете чинията, а после пренесохме огъня на друго място.
12955
Снощи го изненадах с огнено пиле! Първо омете чинията, а после пренесохме огъня на друго място.
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес искаме да споделим с вас легендарна рецепта от португалската кухня  - пиле в сос Пири Пири. Това  пикантно ястие  е перфектна вечеря за сгряване в зимната вечер: цялата работа е в пикантния, леко парещ вкус , който събужда апетита и е много привлекателен за мъжете.

С  Пири Пири соса  обикновено се пече цялото пиле, но ние решихме да залеем само гърдите - оказа се толкова вкусно и сочно, че е невъзможно да се опише с думи! Непременно опитайте!

Съставки:

2 червени чушки

2 люти чушки

3 с.л. лимонов сок

1 ч.л.

червен пипер

2 скилидки чесън

500 гр. пилешко филе

30 мл зехтин

сол на вкус

Приготвяне:

  1. Измийте пиперките и лютите чушки, махнете стеблото и семето и нарежете на произволни парчета. Поставете чушките в тенджера, добавете лимоновия сок и пуснете на бавен огън за 10 минути.
  2. Пюрирайте сместа от чушки, добавете червен пипер, чесън и сол.
  3. В пилешкото филе направете три диагонални разреза и поставете пилето в огнеупорен съд, залейте със соса и изсипете отгоре зехтина.
  4. Пъхнете във фурната, предварително загрята на 180 градуса, и печете в продължение на 30 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft