Снощи се събрахме в съседката на по ракийка, ей тази жена какво мезе беше приготвила, направо каква глътка ни се отвори

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Снощи се събрахме в съседката на по ракийка, ей тази жена какво мезе беше приготвила, направо каква глътка ни се отвори
Снощи се събрахме в съседката на по ракийка, ей тази жена какво мезе беше приготвила, направо...
51249
Снощи се събрахме в съседката на по ракийка, ей тази жена какво мезе беше приготвила, направо каква глътка ни се отвори
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предястието от месо е направено от пиле! В 100 грама  ястие има само 115 калории и можете спокойно да наречете   мраморното месо диетично.

Готовото месо изглежда много впечатляващо! За празник нарязаните парчета месо изглеждат перфектно. Без консерванти или химикали, като външният им вид е много по-добър от техните аналози по магазините…а за мезе е просто страхотно

 

М раморн о месо

Нужни съставки:

700 грама пилешко филе

25 грама желатин

1 чаена лъжица сол

1,5 чаена лъжица червен пипер

1 чаена лъжица сушен копър

5 скилидки чесън

черен пипер

Също така ще имате нужда от торбичка за печене и правоъгълна тава, фолио за хранителни продукти, както и 1 кг зърнена култура.

Защо зърно? Тази тайна ще помните дълго време и ще я използвате многократно, обещаваме!

 

Как да си го приготвите:

Нарежете пилешкото филе на дълги ивици.

Сложете месото в купа. Прибавете 25 грама желатин, копър, сол, червен пипер, 5 смачкани скилидки чесън, малко черен пипер и разбъркайте добре.

Сложете месото в торбичката за печене, като наредите парчетата едно върху друго. Оставете го така да престои за около един час при стайна температура: времето е достатъчно леко да се маринова.

Поставете мраморното месо в тавичка, сложете го в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете 1 час.

Извадете месото от фурната и го оставете да се охлади леко. Развържете торбичката, за да се освободи излишния въздух. Завийте месото с фолио, сгънато на няколко слоя, и го притеснете отгоре с тежест. За тази цел е много удобно да се използва опаковка от 1 кг на всякакъв вид зърнена култура.

Когато формата е напълно охладена, се слага в хладилник за 8 часа.

Готово! Месото изглежда страхотно… достойно мезе за празничната трапеза!

Месните колбаси от магазина са вредни за здравето, дори и само защото в тях солта присъства в изобилие, както и овкусителите и различните консерванти. Защо да не си приготвите вкусна домашна версия на любимия си колбас? Особено, след като се оказва, че изобщо не е трудно.

Резултатът е впечатляващ…

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft