Съседката е рускиня и винаги като ме покани на гости ми приготвя нещо от тяхната кухня. Е последният път направо изби рибата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Съседката е рускиня и винаги като ме покани на гости ми приготвя нещо от тяхната кухня. Е последният път направо изби рибата
Съседката е рускиня и винаги като ме покани на гости ми приготвя нещо от тяхната кухня. Е...
76086
Съседката е рускиня и винаги като ме покани на гости ми приготвя нещо от тяхната кухня. Е последният път направо изби рибата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато става въпрос за пирог, е трудно да се каже с какъв пълнеж е най-вкусен. Ние ви предлагаме да постъпите нестандартно и да си го приготвите с три любими пълнежа!

Сметаната и краве маслото не бива да се заменят – здравето ви е по-скъпо, а и качеството на продукта ще се запази високо.

Говорейки за брашното: количеството му е по ваш избор и зависи от големината на яйцата и степента на масленост на заквасената сметана. Може да го коригирате по време на работа.

 

Нужни съставки:

Яйце – 2 броя

Краве масло – 200 грама

Заквасена сметана – 250 грама

Захар – 150 грама

Канела – 0,5 чаена лъжичка

Пшенично брашно – 500 грама

Ванилова захар – 10 грама

Консервирани череши – 200 грама

Консервирани праскови – 200 грама

Ябълка – 2 броя

Бакпулвер – 1,5 чаена лъжичка

Жълтък – 1 брой

 

Приготвяне:

Намачкайте омекналото краве масло със захарта, добавете ваниловата захар, яйцата и заквасената сметана.

Към сместа от сметаната добавете пресятото брашното, смесено с бакпулвера. Замесете еластично тесто, покрийте го и го изпратите в хладилника. Пригответе пълнежа. Прецедете консервираните череши и консервираните праскови. Нарежете плодовете на малки кубчета. Почистете ябълките и ги нарежете на ситно. Сложете ги да се сготвят в тиган, поръсени с канела и малко захар.

Вземете тестото от хладилника и го разточете, така че да има дебелина от 0,5 см и нарежете на кръгове с помощта на стъклена чаша. В центъра на всеки кръг сложете от пълнежа и защипете краищата.

Получените банички подредете плътно в намазана форма с масло, а отгоре ги намажете с жълтък и поръсете със захар. Печете на 190 градуса до златисто кафяво.

При разрязване пирогът изглежда много интересен и апетитен. Това печиво е просто любимо на децата: всички ваши любими вкусове се събират в едно парче. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft