В кулинарията тиквичките в никакъв случай не заемат последно място. Този близък роднина на тиквата притежава мек и деликатен аромат, който му позволява да се комбинира с всички видове месо, риба, зеленчуци и дори сладкиши.
В сезона на тиквичките, което продължава цялото лято, необходимо е да се запасите с няколко рецепти за тяхното приготвяне и ние сме щастливи да ви помогнем с това. Особено популярни са вариациите с мляно пилешко месо – истинска феерия от вкус!
Съставки:
Пилешко филе – 400 грама
Тиквички – 2 броя
Лук – 1 брой
Заквасена сметана – 2 супени лъжици
Магданоз на вкус
Черен пипер на вкус
Сол на вкус
Начин на приготвяне:
Минете филето в месомелачка с лука. Ситно нарежете магданоза и го добавете към плънката заедно със солта и черния пипер. Смесете каймата. Оформете я на тънки кюфтенца.
Нарежете тиквичките на кръгчета по половин сантиметър дебелина. Сложете ги на шишчета, редувайки с кюфтенцата от месо. Настържете кашкавал.
Отделно смесете заквасената сметана със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Намажете със соса тиквичките и каймата и поръсете с кашкавала. Поставете ги в тава и печете в продължение на 30 минути при 180 градуса.
Защо мляно пилешко? Пилешкото месо се готви много бързо и тиквичките във фурната стават сочни и е нужно само леко да се загрят. Вие също ще увеличите максимално ползите на този зеленчук. Пригответе тиквичките в най-различни варианти и водният баланс и здравето на бъбреците ви винаги ще бъдат в норма!