23 Октомври 2014
439046
Снимков материал: pixabay.com
Опитни готвачи казват, че в приготвянето на кебапчетата няма особени сложности, тайната е в доброто месо, начина на приготвяне и времето, в което сместа да престои. Всичко, което ви е необходимо е: 1/2 кг мляно телешко месо, 1/2 кг агнешко, 4-5 скилидки чесън, сол -2% от общото количество месо и 2 ч.
л. сода бикарбонат.
Месото нарежете на кубчета осолете и разбъркайте добре. Залейте го с 100 мл. вода, в която предварително сте сложили чесъна и леко сте го подварили. Разбъркайте сместа и оставете за една нощ в хладилник. На следващия ден смелете в машина за месо два пъти, оставете да престои няколко часа на стайна температура, а след това го поставете в хладилник. Преди да започнете да правите кебапчетата в сместа добавете сода бикарбонат и това е всичко. Насладете се на вкусни и сочни кебапчета
Месото нарежете на кубчета осолете и разбъркайте добре. Залейте го с 100 мл. вода, в която предварително сте сложили чесъна и леко сте го подварили. Разбъркайте сместа и оставете за една нощ в хладилник. На следващия ден смелете в машина за месо два пъти, оставете да престои няколко часа на стайна температура, а след това го поставете в хладилник. Преди да започнете да правите кебапчетата в сместа добавете сода бикарбонат и това е всичко. Насладете се на вкусни и сочни кебапчета
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари