С юфка могат да бъдат приготвени различни ястия. Ето как можете да изпечете юфка във фурната със солена заливка
По принцип солената заливка за вашата юфка би могла да бъде приготвена по няколко начина, с продукти, с които вие разполагате.
1 пакет юфка
4 яйца
300 грама сирене
кисело мляко
сода бикарбонат
краве масло
кашкавал
В тази юфка със солена заливка има и кайма
Сварете юфката. Ако сте сложили повече вода, отлейте я. Прибавете краве масло – 2 – 3 резена, докато юфката още е топла или гореща.
Включете фурната на слабо.
Намажете дъното и стените на подходяща тава с олио или с краве масло.
Изсипете юфката и след това е необходимо да я залеете със солената заливка.
Натрошете сиренето в съд. Чукнете яйцата. Разбъркайте.
Прибавете киселото мляко със содата.
Смесете добре. Тази заливка прилича на разтвора за баница.
Излейте върху юфката в тавата и разбъркайте леко, за да може равномерно да се разпредели.
Сложете да се пече. Преди да извадите от фурната, наръсете с настърган кашкавал. Може да използвате пармезан, но той е много по-скъп.
Изчаквате да изстине и след това я нарежете, за да може да оформите порции с правилна форма.
Към заливката бихте могли да добавите още бланширан спанак или листа от цвекло.
Може да прибавите кайма с подправки, нарязана шунка, прошуто или друг колбас, кисели краставички, маслини, резени домати или каквото вие се сетите.
По аналогичен начин бихте могли да приготвите юфка със сладка заливка, която използвате като десерт.
Баба приготвяше такава и тя също беше много вкусна.
След като свари юфката и сложи масло, тя приготвяше сладка заливка от прясно мляко, яйца, захар и ванилия.
Заливката малко прилича на крем карамел, но не съвсем, пише topactualno.com.
Да ви е сладка вкусната юфка със солена и със сладка заливка!