Това е единственото сладко, което правя за зимата, но пък е такава разкошотия, че едвам го опазвам до зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е единственото сладко, което правя за зимата, но пък е такава разкошотия, че едвам го опазвам до зимата
Това е единственото сладко, което правя за зимата, но пък е такава разкошотия, че едвам го...
70176
Това е единственото сладко, което правя за зимата, но пък е такава разкошотия, че едвам го опазвам до зимата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:
2 килограма сини сливи
400 грама орехови ядки
1 чаена чаша вода
1,5 килограма захар
1-2 пръчки канела
 
Начин на приготвяне:
Почистете сливите от костилките, разделяйки плодовете на две части. Към половинките добавете орехите, които предварително сте изсушили в сух тиган.
Засипете със захарта, налейте водата, сложете 1-2 пръчки канела и поставете съда върху котлона.
След като съдържанието му кипне, намалете температурата на огъня и варете в продължение на 20 минути, като периодично отстранявате образувалата се пяна.

Сливите трябва да омекнат.
Щом това стане, разпределете сладкото в бурканчета и ги затворете веднага. Разбира се, пръчката канела извадете от плодовата сладост предварително.
Обърнете бурканчетата и ги оставете така, докато се охладят напълно.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft