Тънки и копринено меки - такива палачинки си хапваме вкъщи, откакто престанах да им слагам брашно! Тайната е много проста:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тънки и копринено меки - такива палачинки си хапваме вкъщи, откакто престанах да им слагам брашно! Тайната е много проста:
Тънки и копринено меки - такива палачинки си хапваме вкъщи, откакто престанах да им слагам...
81337
Тънки и копринено меки - такива палачинки си хапваме вкъщи, откакто престанах да им слагам брашно! Тайната е много проста:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всеки знае, че  дебелината на палачинките е показател за уменията на готвача, който ги приготвя. Колкото по-тънки са те, толкова по-трудно е приготвянето им. Изключение са единствено американските палачинки, които са по-скоро дебели и пухкави.

Как се правят палачинки  знаят всички, но какво брашно точно да използваме? Пшеничено, овесено, царевично, или може би без брашно? Днес ви предлагаме да си направите палачинки по рецепта, която е доста далеч от класическата рецепта на тесто за палачинки . Опитайте тези палачинки с грис и ще се убедите, че стават още по-вкусни, тънички и меки .

Съставки:

230 гр. грис

550 мл прясно мляко

3 яйца

2 с.л. захар

1/2 ч.л. сол

Приготвяне:

  1. Разбийте яйцата със солта и захарта. Добавете гриса, разбъркайте и оставете сместа да набъбне в продължение на 15 минути.
  2. Излейте в тестото с гриса млякото и разбъркайте. След това изсипете сместа в блендер и разбийте до еднородна консистенция. Тестото е готово. 
  3. Изпържете палачинки в добре загрят тиган с няколко капки олио.
  4. Готовите палачинки намажете с малко масло и ги поднесете с плънка по желание.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft