Тънки и копринено меки - такива палачинки си хапваме вкъщи, откакто престанах да им слагам...
27 Юли 2017
81337
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всеки знае, че дебелината на палачинките е показател за уменията на готвача, който ги приготвя. Колкото по-тънки са те, толкова по-трудно е приготвянето им. Изключение са единствено американските палачинки, които са по-скоро дебели и пухкави.
Как се правят палачинки знаят всички, но какво брашно точно да използваме? Пшеничено, овесено, царевично, или може би без брашно? Днес ви предлагаме да си направите палачинки по рецепта, която е доста далеч от класическата рецепта на тесто за палачинки . Опитайте тези палачинки с грис и ще се убедите, че стават още по-вкусни, тънички и меки .
Съставки:
230 гр. грис
550 мл прясно мляко
3 яйца
2 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
Приготвяне:
- Разбийте яйцата със солта и захарта. Добавете гриса, разбъркайте и оставете сместа да набъбне в продължение на 15 минути.
- Излейте в тестото с гриса млякото и разбъркайте. След това изсипете сместа в блендер и разбийте до еднородна консистенция. Тестото е готово.
- Изпържете палачинки в добре загрят тиган с няколко капки олио.
- Готовите палачинки намажете с малко масло и ги поднесете с плънка по желание.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари