Сипан ябълков сладкиш без тесто - няма по-лесен! Нищо не бъркаш, нищо не цапаш, а става страшна вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сипан ябълков сладкиш без тесто - няма по-лесен! Нищо не бъркаш, нищо не цапаш, а става страшна вкусотия:
Сипан ябълков сладкиш без тесто - няма по-лесен! Нищо не бъркаш, нищо не цапаш, а става страшна...
13701
Сипан ябълков сладкиш без тесто - няма по-лесен! Нищо не бъркаш, нищо не цапаш, а става страшна вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

-Това е може би най-лесният ябълков сладкиш на света . За него няма да ви е необходим нито миксер, нито купа, нито пък ще се въртите половин час край печката.

Не! Всичко е много просто и адски вкусно. Ябълковият сладкиш от сухо тесто или както още го наричат - насипен ябълков сладкиш , е един от най-популярните в старите тефтери на нашите баби и майки. Те също са ценели времето си и може би именно заради това са изобретили тази фантастична рецепта за сладкиш с ябълки. Ето и как се прави фин ябълков сладкиш от сухо тесто :

Фин ябълков сладкиш от сухо тесто

Продукти:

1 чаша брашно

1 чаша грис

1 чаша захар (можете да намалите количеството на вкус) + ванилова захар

2 чаени лъжички бакпулвер

канела

ябълки 1 кг

масло 150 г

Приготвяне:

Пресейте брашно, добавете бакпулвера, смесете с гриса и захарта, и разбъркайте добре.

Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде.

Покрийте тавичка с хартия за печене, намажете я с олио. Изсипете слой сухо тесто върху дъното на формата, приблизително 1/3 от цялото количество, след което заравнете. Сложете половината настъргани ябълки отгоре, поръсете леко с канела. След това отново поръсете слой сухо тесто, втората половина от ябълките и трети слой сухо тесто отгоре (трябва напълно да покрие ябълките). Може да направите произволен брой слоеве в зависимост от височината на формата.

Маслото, добре охладено, настържете на едро ренде и разпределете равномерно на равномерен слой върху цялата повърхност на сладкиша.

Печете във фурна, предварително загрята до 190 градуса, за около 45 минути, докато сладкишът хване златиста коричка. Охладете го във формата, след което извадете внимателно - сладкишът може да е трошлив, докато е горещ.

Най-добре го оставете да престои до следващия ден - още по-вкусен ще е !

Поднесете финия ябълков сладкиш, поръсен с пудра захар.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft