Гениална салата с орехи, яйца и кашкава л: кулинарен шедьовър!
Продължавайки темата за празничните ястия, редакционният ни екип ви представя рецепта за салата “Принц”. В съответствие с царския й и елегантен вид, тя е направена от относително прости и достъпни продукти!
За да спестите време, сварете предварително говеждото месо и яйцата, а счуканите орехи леко запечете на тиган.
Необходими продукти:
500 грама сварено говеждо месо
4 сварени яйца
6 кисели краставички
3 скилидки чесън
1 супена лъжица орехи
100 грама сирене или кашкавал
200 грама майонеза
Начин на приготвяне:
Свареното говеждо месо се разделя на различни късове.
Краставиците се настъргват на ренде или се нарязват на ситно. Чесънът се пресова и се добавя към краставиците. Яйцата и кашкавалът (или сиренето) също се настъргват.
Орехите се запържват в сух тиган, за да се отдели прекрасния им аромат и вкус в пълна степен.
Подредете слоевете салата в следния ред: говеждо месо, майонеза, краставици, чесън, кашкавал, яйца, майонеза, ядки. Сложете салатата в хладилника за 2 часа.
Не се съмнявайте, получава се много вкусно!
Ако не искате да претоварвайте менюто майонезата може да се замени със сос от заквасена сметана. Смесете 3 супени лъжици зехтин, 1 супена лъжица лимонов сок, 1 чаена лъжичка горчица, 7 супени лъжици заквасена сметана, сол и черен пипер – на вкус.
Добавете още една оригинална рецепта за салата в готварската си книга и тя в никакъв случай няма да ви бъде излишна. Споделете я с приятелите си!