Когато небето плаче като дъжд и последните листа падат от дърветата, особено искате топлина и нещо сладко. И тогава си спомням винаги за браунито.
Влажен и леко вискозен, с мека горчивина от тъмен шоколад вътре, той незабавно повдига настроението и идеално подхожда на ролята на десерта в студена есенна вечер.
кекс БРАУНИ
СЪСТАВКИ
200 г черен шоколад
115 г масло
200 г захар
3 яйца
80 г брашно
20 г какао на прах
Шипка сол
пакетче ванилова захар
форма за печене с диаметър 24 см
пудра захар за декорация
ПОДГОТОВКА
Начупете шоколада, поставете го в купа и разтопете на парна баня.
Добавете меко масло към топлия шоколад. Продължете да загрявате, като разбърквате, докато се получи гладка смес.
Разбийте захарта и яйцата в купа. Добавете сол и ванилова захар. Разбъркайте.
Изсипете маслото и шоколада в яйчената смес. Смесете всичко
След това добавете пресятото брашно и какао на прах.
Разбъркайте, за да създадете гъсто тесто със заквасена сметана . Покрийте съдът за печене с хартия . Изсипете тестото в него.
Изпратете формата във фурната, загрята до 180 градуса, за 25-30 минути. Нека отново ви напомня: нашето брауни не съдържа сода и бакпулвер. Тестото не трябва да втасва при печене. Тортата не трябва да е ефирна. Истинското брауни е плътно и влажно.
Оставете готовото брауни да се охлади.
Нарежете го на квадратни парчета. За да предотвратите залепването на ножа по шоколадовия десерт, той трябва да се загрее в гореща вода.
Това е всичко, кексът брауни е готов. Оказва се много засищащо, сладко и вкусно. Любителите на шоколада определено ще го оценят. Приятен апетит!
Ако желаете, можете да добавите лимонова кора или ядки към тестото. И да ви припомним първото правило за готвене: ако десертът не изглежда много добре отгоре, поръсете с пудра захар.