Щом замирише на зима, веднага ми се дояждат! А не са и мазни, хапвам ги без угризения - чудни...
8 Октомври 2016
20233
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
В зелевите сармички може да завиете почти всичко: гъби, месо, зеленчуци и дори - сирене. Но най-хубави безспорно стават с месце.
Днес ви предлагаме да ги приготвите с телешко - така ще станат по-малко мазни и може да си ги похапвате дори когато сте на диета! В допълнение тези зелеви сармички се готвят в чудно сосче - леко пикантно и много ароматно!
Продукти:
1 кг зеле
600 гр. телешко месо
1 глава лук
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
1/2 люта чушка
3 домата
1 морков
1 чаша вода
1 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
Приготвяне:
- Отделете листата на зелето и ги сварете в подсолена вода за 3 минути.
- Сварете телешкото, охладете и смелете на кайма заедно с лука. Добавете яйцето, сол, черен пипер и разбъркайте добре.
- Увийте плънката в зелевите листа, оформете стегнати сармички и ги сложете в тенджера с двойно дъно, която сте покрили предварително с няколко зелеви листа.
- Попарете доматите, обелете ги, смелете на пюре, добавете настъргания морков, смачкания през преса чесън, смачканата люта чушка. Изсипете сместа върху зелето, добавете зехтина, покрийте с вода, така че да дойде до ръба на сармите, и посолете още веднъж, ако е необходимо.
- Оставете да заври и след това гответе на тих огън, докато зелевите листа хубаво омекнат.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари