Щях да се задавя от бързане да я изям, всички ме гледаха на масата как ям като невидяла, а мен дори не ме беше срам

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Щях да се задавя от бързане да я изям, всички ме гледаха на масата как ям като невидяла, а мен дори не ме беше срам
Щях да се задавя от бързане да я изям, всички ме гледаха на масата как ям като невидяла, а мен...
83054
Щях да се задавя от бързане да я изям, всички ме гледаха на масата как ям като невидяла, а мен дори не ме беше срам
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Черпиха ме с тази торта на едно гости. Толкова вкусно нещо не бях яла досега. Оказа се, че тежи цели 4,5 кг.

Много е вкусна и се топи в устата! Направо я обожавам!

За тестото:

12 яйца

3 чаши захар

3 чаши брашно

2 щипки сол

 

За крема:

4 опаковки заквасена сметана (от по 500 грама)

Захар – на вкус

Ванилия

 

Как си се приготвя:

Разбийте яйцата със солта на ръка (яйцата и посудата трябва да са студени) в продължение на 10 минути, добавете захарта и продължете да разбивате вече с миксер още 10 минути, така че да не се виждат кристалите захар. След това добавете пресятото брашно на 3 пъти.

Изпечете по следния начин: Изсипете 1/2 от тестото върху намазана с масло форма, печете на 185 градуса 30-45 минути, докато покафенее. Когато блатът се охлади, го нарежете на 2 части. Изпечете и другата половина от тестото и отново го отрежете на две части, след като се охлади. Така ще получите общо 4 блата. Готовите блатове намажете с крема.

Кремът се приготвя, след като оставите сметаната да се изцеди през тензух за около 9 часа. Разбийте с миксер цедената заквасена сметана, захарта и ванилията. Можете да добавите и червена боя. Тя ще придаде розов цвят на крема.

Намажете блатовете с крем, украсете с плодове (ягоди, сливи на вкус). Аз лично съм добавила киви и портокали, които в последствие жилирах. Накрая поръсих с кокосови стърготини.

Можете да добавите между блатовете банани, киви и портокали. Сложете готовата торта в хладилник да се напои с крема.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft