Щяха да ми идват много важни гости от чужбина, исках да направя нещо, което хем да е типично българско, хем да е изящно и вкусно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Щяха да ми идват много важни гости от чужбина, исках да направя нещо, което хем да е типично българско, хем да е изящно и вкусно
Щяха да ми идват много важни гости от чужбина, исках да направя нещо, което хем да е типично...
75307
Щяха да ми идват много важни гости от чужбина, исках да направя нещо, което хем да е типично българско, хем да е изящно и вкусно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този печен деликатес можете да предложите като топло предястие, като основно ястие или като гарнитура за месо

Рецептата и снимката е на Маринела Калчева, споделиха от www.topactualno.com

 

Необходими продукти:

2 големи патладжана

2 глави кромид лук

2 – 3 домата

кашкавал

подправки

 

Приготвяне:

Без да белите патладжаните, нарежете ги на кръгчета. Колкото са по-големи, толкова по-добре.

Ако не сте намерили едри патладжани, дребните трябва да нарежете на филийки по дължина, за да оформите прилични порции. Посолете патладжаните и ги оставете да се изцедят от черния сок, който пускат. Когато станат готови бихте могли да постъпите по 2 начина, обясни Маринела.

Първият вариант е да запържите в тиган патладжана или да го изпечете на грил-тигана. Другият вариант е да го наредите в тава, покрита с хартия за печене и да запечете във фурната. Без значение как ще постъпите, по-важна е следващата стъпка.

Нарежете обеления лук на кръгчета. Тях ги задушете в мазнина в тигана. Гледайте да запазите кръгчетата цели, защото след това ще ги поставите върху патладжаните.

Деликатесът на Маринела има следния вид – патладжан, кромид лук, кръгче домат и парче кашкавал. Така подредени всички продукти ги запичате във фурната, докато кашкавалът се разточи и получи хрупкава коричка. Самото запичане на вашия деликатес не отнема много време, защото предварително термично сте обработили продуктите.

Благодарим на Маринела Калчева, че сподели с нас тази толкова любопитна и различна рецепта за вкусен деликатес!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft