Този печен деликатес можете да предложите като топло предястие, като основно ястие или като гарнитура за месо
Рецептата и снимката е на Маринела Калчева, споделиха от www.topactualno.com
Необходими продукти:
2 големи патладжана
2 глави кромид лук
2 – 3 домата
кашкавал
подправки
Приготвяне:
Без да белите патладжаните, нарежете ги на кръгчета. Колкото са по-големи, толкова по-добре.
Първият вариант е да запържите в тиган патладжана или да го изпечете на грил-тигана. Другият вариант е да го наредите в тава, покрита с хартия за печене и да запечете във фурната. Без значение как ще постъпите, по-важна е следващата стъпка.
Нарежете обеления лук на кръгчета. Тях ги задушете в мазнина в тигана. Гледайте да запазите кръгчетата цели, защото след това ще ги поставите върху патладжаните.
Деликатесът на Маринела има следния вид – патладжан, кромид лук, кръгче домат и парче кашкавал. Така подредени всички продукти ги запичате във фурната, докато кашкавалът се разточи и получи хрупкава коричка. Самото запичане на вашия деликатес не отнема много време, защото предварително термично сте обработили продуктите.
Благодарим на Маринела Калчева, че сподели с нас тази толкова любопитна и различна рецепта за вкусен деликатес!