Ядат, та чак ушите им плющят! Само ако знаеха, че е от тиквички, нямаше да близнат лютеницата!
11 Октомври 2016
27670
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Хайвер от тиквички - рядко ги готвим по този начин, а е страшно вкусно и наподобява лютеница. Това е може би най-популярният и вкусен вид зеленчуков хайвер . Става бързо и лесно, а може да се затвори и за зимата.
Побързайте да опитате, докато все още на пазара има тиквички!
Продукти:
1 кг тиквички
2 моркова
1 глава лук
3 с.л. доматено пюре
1/2 ч.л. захар
4 с.л. олио
1/2 чаша вода
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Тиквичките се измиват, обелва им се кората и се премахват семената, след което се нарязват на малки кубчета, ако е необходимо.
- Загрейте в тиган 3 супени лъжици олио и изпържете тиквичките от всички страни, като ги сложите на един слой.
- Ситно нарежете лука, морковите настържете и ги изпържете в останалото олио, след което смесете с тиквичките.
- Добавете вода и задушавайте всичко на слаб огън под капак в продължение на 10 минути. Не забравяйте да разбърквате от време на време.
- Добавете доматеното пюре, захар, сол и черен пипер, разбъркайте и оставете да къкри още 10 минути.
- Оставете сместа леко да се охлади, след което пасирайте. Лакомството е готово!
- Ако желаете да затворите лакомството в буркани, трябва първо да доведете до кипене сместа и веднага да напълните в бурканите.
За любителите на лютичкото - добавете 0,5 ч.л. горчица и няколко скилидки чесън, намачкани през пресата, по време на готвенето. Получава се пикантна комбинация.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари