пилешки пържоли - 6. бр от бут без кожа
черен пипер
мащерка - 1ч.л
босилек - няколко листенца
песто - 4 с.л.
домати - 3 бр.
кашкавал - 300 г
магданоз - няколко стръка
зехтин - 1с.л.
Вземете пилешките пържолки, поставете ги в найлоново пликче и ги начукайте леко. Подправете ги със черен пипер и мащерка. В подходяща тавичка, в моя случай йенска, поставете зехтина и разнесете по дъното и стените.
Наредете една до друга пържолките и добавете пестото като хубаво намажете всяка пържола, само от горната страна. Доматите измийте и нарежете на тънки колелца. Наредете доматените шайби върху намазаните пържоли, плътно едно до друго. Поръсете с листенца босилек и черен пипер.
Сложете тавата във фурната и запечете така приготвеното месо на 180 градуса за 30 мин., като започнете да отброявате минутите при достигане на нужните градуси. Ако ползвате друг вид тава, може да загреете фурната предварително. Настържете кашкавала с помощта на ренде.
Извадете внимателно тавата от фурната, след нужното печене и поръсете месото с кашкавала. Поставете тавата отново във фурната на същите градуси и запечете до златисто накашкавала. Накрая извадете, охладете леко и поръсете със свеж магданоз.
Преди печене не слагайте никаква течност, само месото намазано с песто и доматите. При термичната обработка доматите си пускат сок, месото отделя течност и когато се поръси с кашкавала, се получава много приятно сосче