Какво не можете да видите в съвременните супермаркети? Производителите на храни не спират да радват клиентите с огромен избор. Днес по рафтовете можете да намерите абсолютно всичко: храна за вегетарианци, суровоядци, месоядци, сладкиши без захар, диетична храна и органични продукти .
Във време, когато много продукти липсваха, никой не се замисляше от какво са направени. Не всеки можеше да се поглези с колбаси , а тези, които все още позволяват такъв лукс, не са прочели точно състава на тези вкусотии.
Днес всичко се е променило. Искаме всички продукти да бъдат естествени и да осигурят на тялото ни изключителни ползи. За съжаление много производители са по-загрижени не за качеството на продуктите , а за собствения си портфейл. Колбасните продукти могат да се считат за поразителен пример за това.
Всички отдавна са се примирили с идеята, че в колбасите на практика няма месо. Това не е съвсем вярно, оказва се, че можете да намерите и висококачествени колбаси. В тази статия ще ви покажем какво да търсите, за да си купите добър натурален продукт.
Как да изберем колбаси
Разбира се, трябва да обърнете внимание на състава , но той все още не може да ви гарантира, че продуктът ще бъде с високо качество. Има един трик, който трябва да имате предвид. Това, за което ще ви разкажем, няма да ви помогне да разграничите правилните колбаси от нискокачествените в магазина. Вече можете да разберете дали даден продукт е добър или не у дома. Но благодарение на подобни трикове ще намерите наистина добросъвестен производител и без страх можете да закупите неговите продукти.
За да различите естествените колбаси от заместителите на месото, сварете ги и наблюдавайте какво се случва. Оказва се, че ако наденицата или кренвиршът се пръсне при натискане с вилица, съдържа много нишесте . И това е първият признак за нискокачествени продукти.
Можете също така да проверите наличието на нишесте в колбасите, като капнете върху тях капка йод . Ако капката стане синя, това означава, че в колбаса има много нишесте, но на практика няма месо.
За да тествате продукт за багрила , сварете го в солена вода. Ако водата стане розова, по-добре се откажете от колбаса.
Надяваме се, че нашата статия ще ви помогне да изберете висококачествени колбаси. Препоръчваме Ви също така да се запознаете с основните критерии за избор на месо . Бъдете внимателни и здрави! Споделете тази полезна информация с приятелите си. Какви трикове използвате, когато пазарувате хранителни стоки? Споделете в коментарите!