Абсолютният новогодишен хит: Сочна баклава с бисквити и орехи - не сте опитвали нещо по-вълшебно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Абсолютният новогодишен хит: Сочна баклава с бисквити и орехи - не сте опитвали нещо по-вълшебно!
Абсолютният новогодишен хит: Сочна баклава с бисквити и орехи - не сте опитвали нещо по-вълшебно!
72753
Абсолютният новогодишен хит: Сочна баклава с бисквити и орехи - не сте опитвали нещо по-вълшебно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички обичат класическата баклава , приготвена само от орехи, но това е вариант, който наистина заслужава вашето внимание. Навива се на рулца и е много сочна и вкусна. Ако искате да разнообразите менюто за Коледа и Нова година, непременно опитайте да си приготвите домашната баклава с бисквити - много по-вкусна и сочна е от традиционната! Ето и рецептата за Сочна баклава с бисквити и орехи :

Сочна баклава с бисквити и орехи

Продукти:

1 пакет кори за баклава (500 г / 18 листа)

200 г счукани орехи

200 г смлени маслени бисквити

2 супени лъжици захар

4 супени лъжици грис

100 мл олио

1 чаша лимонов сок

Освен това:

100 мл олио

100 г масло/маргарин

За сиропа:

600 г захар

1 ванилова захар

1 лимон

700 мл вода

Приготвяне: 

Първо пригответе сиропа, така че да има време да изстине: В купа се слагат 600 г захар и се наливат 700 мл вода. Варете го 20 минути на умерена температура от момента на завиране, след което преди края добавете чаена лъжичка ванилова захар и нарязан на парчета лимон. Оставете настрана да се охлади.

В по-дълбок съд смесете смлените орехи, смлените бисквити, гриса и другите сухи съставки. Разбъркайте добре, за да стане хомогенна сместа. Смесете отстрани разтопеното масло и олиото.

бисквитена смес

Отворете корите: Намажете едната кора по цялата повърхност със смес от олио и масло, след това покрийте с втората кора и повторете процедурата. Наредете плънката в единия край, след което внимателно започнете да навивате рулото. Така за всяко руло са ви необходими две кори.

баклава навиване

Повторете процедурата и с останалите кори, докато имате материал, и наредете тънките рула в намазнена тава. Когато сте напълнили тавата, нарежете рулата до желания размер и след това намажете отгоре с останалото разтопено масло и олио. Внимавайте да попадне навсякъде.

баклава на рулца

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути, след това още половин час на 150 градуса. Необходимо е да се регулира температурата по време на печене, за да се изпече хубаво баклавата. Залейте изпечената баклава с предварително приготвения и изстинал сироп.

Оставете сиропа да попие добре, охладете и сервирайте. 

баклава сиропиране

бисквитена баклава с орехи

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft