Авголемоно - кокоша супа по гръцки
14 Юни 2012
8441
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Заливаме с бульон почистения, изплакнат и попарен ориз, посоляваме, възваряваме и варим до омекване на много тих огън. Разбиваме яйцата в супена чиния заедно с лимоновия сок до получаване на пяна, прибавяме на части 2 чашки врял бульон. Изсипваме застройката в бульона с ориза и продължаваме да бъркаме, докато супата се сгъсти. Охлаждаме до стайна температура, поставяме в хладилник и изстудяваме добре. Преди поднасяне разбъркваме и украсяваме с нарязан на колелца обелен лимон.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари