Разбийте размекнатото масло с 1/2 от захарта за блата до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавете постепенно разтопения шоколад и жълтъците, след което и пресятото брашно с ванилената захар. Отделно разбийте белтъците с щипка сол и останалата захар до получаване на пухкав сняг. Внимателно съединете шоколадовия блат с белтъците. Изсипете сместа в намазана с масло и набрашнена тава и сложете да се изпече в предварително загряна слаба фурна. Проверявайте готовността с клечка. Готовата торта разделете на 2 отделни блата и ги слепете с кайсиевия мармалад.
За глазурата: разтопете захарта с водата до получаване на течен карамел. Оставете го леко да се охлади и го разбъркайте с предварително стопения шоколад. Залейте тортата с готовата глазура и доукрасете по желание!
Австрийска торта Сахер с кайсиев мармалад
18 Януари 2012
33834
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари