Австрийска торта Сахер с кайсиев мармалад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Австрийска торта Сахер с кайсиев мармалад
Австрийска торта Сахер с кайсиев мармалад
admin
Добавена от: admin
33834
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

яйца - 9 броя
масло - 220 г
шоколад - 250 г
захар - 220 г
брашно - 220 г
ванилена захар
мармалад - 1 бурканче кайсиев
масло - за мазане
шоколад - 100 г черен за глазурата
захар - 250 г
вода - 100 мл

Разбийте размекнатото масло с 1/2 от захарта за блата до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавете постепенно разтопения шоколад и жълтъците, след което и пресятото брашно с ванилената захар. Отделно разбийте белтъците с щипка сол и останалата захар до получаване на пухкав сняг. Внимателно съединете шоколадовия блат с белтъците. Изсипете сместа в намазана с масло и набрашнена тава и сложете да се изпече в предварително загряна слаба фурна. Проверявайте готовността с клечка. Готовата торта разделете на 2 отделни блата и ги слепете с кайсиевия мармалад.
За глазурата: разтопете захарта с водата до получаване на течен карамел. Оставете го леко да се охлади и го разбъркайте с предварително стопения шоколад. Залейте тортата с готовата глазура и доукрасете по желание!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft