Агнешка яхния със сини сливи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Агнешка яхния със сини сливи
Агнешка яхния със сини сливи
admin
Добавена от: admin
9671
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 г агнешко месо от плешката
500 г картофи
2 моркова (нарязани на кубчета)
1 глава лук
12 бр. сушени сливи
300 мл пилешки бульон
4 с.л. зехтин
20 г масло
2 пръчици канела
2-3 с.л. филирани бадеми
магданоз
червен пипер
сол

Картофите се обелват и нарязват на по-дребно. Месото се нарязва на кубчета. Загрява се зехтинът заедно с маслото в тенджера и се прибавят нарязаният на ситно лук и канелата. Разбърква се добре, прибавя се месото и се запържва, докато се зачерви добре от всички страни. Прибавят се картофите, морковите, сливите и 1 с.л. червен пипер. След това се залива с бульона, похлупва се и се оставя на тих огън за 55 минути. Накрая се прибавят изпържените в сух тиган филирани бадеми и се украсява с листенца свеж магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft