Агнешки сармички по древна английска рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Агнешки сармички по древна английска рецепта
Агнешки сармички по древна английска рецепта
admin
Добавена от: admin
6382
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 4 порции:
500 гр. агнешка плешка, нарязана много на тънко – около 10-12 резена (ако е необходимо, ги начукайте с чук за пържоли)
2 сварени яйчени жълтъка
2 с.л. нарязан магданоз
2 с.л. нарязана мащерка
2 с.л. чубрица
1/3 чаша стафиди
1/3 чаша фурми без костилка
щипка шафран
¼ - ½ ч.л. индийско орехче (на вкус)
½ ч.л. черен пипер
¼ ч.л. карамфил
½ ч.л. сол
4 с.л. масло
1 с.л. оцет

сол и пипер на вкус
За соса:
¼ чаша качествено червено вино - портвайн или друго
½ ч.л. смлян джинджифил
щипка канела (по желание)
¼ чаша оцет

зърна от нар
 

Смесете билките и сушените плодове с подправките и оцета, прибавете стритите жълтъци и 1 с.л. от маслото, докато се оформи гладка смес (може да използвате блендер или кухненски робот – на пулсов режим). Сложете резените агнешко върху плот и ако е необходимо ги изтънете с чук за пържоли. Сложете 1 ч.л. от плънката във всеки резен, подвийте отгоре крайчетата и навийте на стегнато ролце. Набодете ги с клечки за зъби, ако е необходимо, и поръсете със сол и черен пипер. Изпържете сармичките в останалото масло на среден огън, или най-добре ги изпечете на грил. Когато са готови, вземете виното, оцета и джинджифила и деглазирайте тигана с тях. Поднесете ролцата със соса върху плато от зрънцата нар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft