Агнешко бутче на фурна с коричка от сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Агнешко бутче на фурна с коричка от сирене
Агнешко бутче на фурна с коричка от сирене
admin
Добавена от: admin
31261
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за 4 порции:
1 агнешко бутче (около 1,6 кг с костта)
200 г прясно сирене
3 скилидки чесън
2 с.л. нарязани подправки
няколко капки сос Табаско
2 с.л. бяло брашно
олио - за намазване
1/4 л зеленчуков бульон или сухо вино
сол
смлян черен пипер

Подготвеното за печене бутче се осолява и поръсва с пипер. Сиренето се смесва със счукания чесън, подправките и табаското. Намачква се добре до гладка смес. С получения крем се покрива бутчето от всички страни, поръсва се с брашното и се намазва с олиото. Прибавя се бульонът (виното) и се пече около 1,5 ч при температура 190 градуса. От време на време се покрива с фолио, за да не прегори коричката. Сервира се с гарнитура по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft