Агнешко бутче на фурна с коричка от сирене
6 Април 2012
31261
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
за 4 порции:
1 агнешко бутче (около 1,6 кг с костта)
200 г прясно сирене
3 скилидки чесън
2 с.л. нарязани подправки
няколко капки сос Табаско
2 с.л. бяло брашно
олио - за намазване
1/4 л зеленчуков бульон или сухо вино
сол
смлян черен пипер
Подготвеното за печене бутче се осолява и поръсва с пипер. Сиренето се смесва със счукания чесън, подправките и табаското. Намачква се добре до гладка смес. С получения крем се покрива бутчето от всички страни, поръсва се с брашното и се намазва с олиото. Прибавя се бульонът (виното) и се пече около 1,5 ч при температура 190 градуса. От време на време се покрива с фолио, за да не прегори коричката. Сервира се с гарнитура по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари