Агнешко бутче със зеленчуково пюре

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Агнешко бутче със зеленчуково пюре
Агнешко бутче със зеленчуково пюре
admin
Добавена от: admin
10674
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 глави лук
1 средно голяма глава целина
100 гр моркови
1 агнешко бутче
1 ч.л. чили сос
1 ч.л. захар
750 мл месен бульон
5 с.л. олио
500 гр картофи
100 мл сметана
1 с.л. соев сос
сол
черен пипер

Загрейте фурната до 240 градуса. Почистете и обелете целината, морковите и лука. Нарежете ги на кубчета. Отделете половината от целината. Останалия зеленчук сложете в намазана тавичка. Поръсете с 2 с.л. олио, сол и черен пипер. Намажете бутчето със смес от 2 с.л. олио, 1 ч.л. сол, чили соса и захарта. Сложете бутчето върху зеленчуците и го печете 25 мин. във фурната. След това намалете температурата до 120 градуса и налейте 500 мл от бульона. След 2 часа долейте останалия и го оставете още час във фурната. Сварете обелените картофи заедно с останалата целина. Направете пюре, като прибавите соевия сос, сметаната, сол и черен пипер. Сервирайте бутчето върху канапе от пюрето. Пригответе сос от отделилия се сок при печенето и претритите през сито зеленчуци.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft