1 1/2 кг агнешко месо
1 кг спанак
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 глава лук
1 връзка магданоз
сол
черен пипер
1 ч.ч. бира
Време: 90 минути
Месото (1 1/2 кг) се нарязва на големи парчета. Солта и черният пипер се разбиват с бирата [[10]]. В тази смес се топят парчета агнешко месо. Нареждат се в тава и се покриват с фолио. Пекат се в предварително загрята до 180 градуса фурна до пълна готовност (1 час).
Спанакът (1 кг), лукът (1 глава), пресният лук (1 връзка), чесънът (1 връзка), магданозът (1 връзка) се нарязват на ситно. Посоляват се и се подправят с черен пипер. Месото се изважда от тавата, а спаначено-лучената смес се нарежда в нея върху соса, получен от печенето. Отгоре се нареждат парчетата месо и тавата се връща във фурната. Ястието се пече до пълното омекване на зеленчуците и получаването на златиста хрупкава коричка на месото.