Агнешко на фурна с булгур

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Агнешко на фурна с булгур
Агнешко на фурна с булгур
admin
Добавена от: admin
21038
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1.5 - 2 кг агнешко месо
1 ч.ч. булгур (грухано жито)
1/2 ч.ч. ориз
7 ч.ч. вода
2 големи глави лук
1 равна с.л. джоджен
1 равна с.л. девисил
1/2 равна с.л. чубрица
2-3 с.л. червен пипер
3 бр. дафинови листа
2-3 щипки черен пипер
сол и олио

Измийте агнешкото, нарежете го на едри парчета на порции и го осолете леко (да постои поне 20 минути). Нарежете лука на кубчета. Почистете и измийте добре ориза и булгура, объркайте ги заедно с лука и всички подправки и изсипете в дълбока тава. Добавете водата, малко сол и олио според това, колко е мазно агнешкото. Разбъркайте добре, разпределете равномерно в тавата и отгоре наредете парчетата агнешко. Оригинално в Добруджа се пече в пещ, но може и на предварително загрята на 250 градуса фурна - за около час и половина. 

Поднесете с прясна зелена салата и подходящ сос.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft