1/2 килограм агнешко месо (плешка или бут)
50 мл олио
1 с.л. червен пипер
450 гр спанак
1 връзка пресен лук
1 с.л. брашно
2-3 с.л. домати от консерва или 1 малък пресен домат
сол и черен пипер на вкус
Агнешкото се измива добре и се нарязва на кубчета. Овалват се в сол и черен пипе.Олиото се сгорещява в дълбок тиган и в него се запържва месото до зачервяване от всички страни. Огънят се намалява и към месото се прибавят накълцаният пресен лук и нарязаният на дребно спанак, като се бърка непрекъснато. Оставя се на бавен огън, докато спанакът слегне, след което се поръсва с червен пипер, разбърква се и се залива с топла вода, в която е разтворено доматеното пюре, така че ястието да се покрие. Сгъстява се с размитата в малко вода лъжица брашно и съдържанието на тигана се прехвърля в тавичка Добавят се още малко сол и пипер на вкус и се запича до готовност на месото в загрята предварително фурна.