1 агнешка плешка
2 с. л. нарязан лук
2 стръка чесън
2 зърна карамфил
5-6 зърна розов пипер
10-15 листа джоджен
1 бутилка бира
морска сол на вкус
3-4 с. л. зехтин
1 глава фенел (резене)
2 моркова
2 стръка лук
2 с. л. мед
Зърната розов пипер и карамфил, листата джоджен и нарязаните лук и чесън за маринатата се стриват в хаванче.
Пресипват се в подходяща купа, прибавят се бирата и медът и се разбърква.
Агнешката плешка се поставя в тава за печене и се залива с маринатата. Тавата се покрива с фолио и се оставя да престои в хладилник.
Морковите и фенелът се нарязват наедро и заедно със стръковете лук се подреждат в тавата като канапе на агнешката плешка.
Плешката се поръсва с едра морска сол, поставя се върху зеленчуците и се полива със зехтина.
Завива се с фолио, поставя се в загрята на 220 градуса фурна и се пече около 20 минути. След това температурата се намалява на 160 градуса и ястието се пече до готовност.