Агнешко сувлаки
16 Юли 2013
8328
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 кг. агнешка плешка с кокал
1 с.л. сушен риган
1 голям лимон + лимонови резенчета за поднасяне
150 мл. зехтин
червен пипер за поръсване
Премахнете излишната мазнина от агнешкото и нарежете на хапки. Сложете в купа с ригана, изстискания от лимона сок, зехтина, 2 с.л. сол и малко черен пипер и оставете да се маринова на стайна температура за около 1 час. Загрейте барбекюто. Нанижете агнешките хапки върху метални шишчета и изпечете на сгорещеното барбекю, докато месото покафенее отвън, но остане сочно в центъра. Поръсете с щипка червен пипер и изстискайте лимонов сок при поднасянето.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари