агнешко месо - 400-500 г агнешки гърди
масло - 30 г
вино - 30 мл пелин
балдаран - 0, 3 г сух или пресен (див кервиз)
сол - на вкус
черен пипер
вода - 200 мл
лук - 2-3 глави червен
масло - 1 с.л., пълна
мед - 2 с.л.
соев сос - 2 с.л.
соеви кълнове - 150 г
В дълбок тиган разтопете лъжица-две масло и сложете да се запържат нарязаните агнешки гърди. Когато станат златисти долейте водата. Щом поври, сипете пелина, сол, черен пипер и балдърана. Разбъркайте добре, прехвърлете в тава и сложете да се пече в умерена фурна около 30 минути.
В тиган загрейте останалото масло и запържете нарязания на тънки полумесеци лук. Бъркайте непрекъснато и добавете меда и соевия сос. Продължете да бъркате за около 3 минути и сипете почистените соеви кълнове. След около още 3 минути се сваля от котлона.
Поднесете агнешкото като направите канапе от зеленчуците и отгоре разпределите месото.