Агнешко яхния с тиквички
11 Юли 2012
6890
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
750 г агнешко месо
700 г тиквички
100 г растително масло
50 г кромид лук
10 г брашно
5 г доматено пюре
100 г саламурено сирене
червен пипер
сол
Месото се нарязва на малки парченца и се задушава в част от мазнината и малко вода. В същата мазнина след изцеждането на месото се задушава ситно нарязаният лук, поръсва се с брашното, разбърква се с доматеното пюре и червеният пипер и се залива с топла вода. Връща се месото, посолява се и се вари до омекване. Прибавят се задушените в останалата мазнината тиквички. Ястието се вари още 20-30 минути и се поръсва с натрошеното сирене.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари