Аджика- тайната подправка за перфектно ястие, направете си няколко буркана и забравете за несполучливи манджи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Аджика- тайната подправка за перфектно ястие, направете си няколко буркана и забравете за несполучливи манджи
Аджика- тайната подправка за перфектно ястие, направете си няколко буркана и забравете за...
30994
Аджика- тайната подправка за перфектно ястие, направете си няколко буркана и забравете за несполучливи манджи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Абхазската дума „аджика“ означава само сол. Тази пикантна паста дойде при нас от Абхазия, въпреки че грузинците също допринесоха за традиционната рецепта. И днес ще се опитаме да разберем защо зелената аджика също заслужава почетно място на масата и как да я приготвите правилно.

Мнозина изобщо не са чували за аджика и с какво трябва да се яде. Тази пикантна смес върви добре с почти всяко месо и прави ястието уникално вкусно. 

Ако харесвате пикантни пилешки крилца , не ги поръчвайте в ресторант. По-добре е да си ги приготвите сами и да сервирате аджика към тях. Повярвайте ми, тази комбинация ще се помни дълго и семейството ви определено ще иска още

СЪСТАВКИ

150 г копър
150 г магданоз
240 г хрян
500 г целина
300 г люта чушка
80 г чесън
10 г сол
5 мл оцетна есенция

 

ПОДГОТОВКА

На първо място, подредете всички подправки, разделяйки изсъхналите и неузрелите. Измийте добре копъра, магданоза, целината и хряна. Съвет от редакторите : ако често използвате зеленина, закупете специален контейнер за сушенето и измиването им, това значително ще улесни процеса на готвене.

Сега трябва да приготвите пипера. Не забравяйте да носите ръкавици за еднократна употреба и никога не докосвайте лицето си. Почистете семената от пипера , изплакнете под вода. Обелете скилидките чесън.

Всички зелени подправки трябва да бъдат смлени и подправени със сол. Поставете получената маса в дълбока купа и блендирайте за няколко минути. Именно там трябва да излеете оцетната есенция.

Разбъркайте всичко добре и оставете да престои един час. Сега можете да поставите аджика в сухи буркани и затворете плътно с капаци. Съхранявайте зелената аджика в хладилника. Приятен апетит!

Тази аджика може да се комбинира с пържени тиквички или картофи 

Не забравяйте, че домашната аджика има много предимства пред закупените от магазина кетчупи и сосове. Тя има много по - ниска енергийна стойност и всички компоненти са напълно естествени, без багрила и подобрители на миризмата. Съветваме ви да приготвите няколко буркана с червена и зелена аджика, като напълно замените всички опции от супермаркета.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft