60 мл. соев сос
50 мл. оризов оцет
30 мл. фъстъчено олио
10 мл. сусамово олио
10 мл. нарязан джинджифил
10 мл. нарязан чесън
1 люта чушка, почистена от семето и нарязана
500 гр. гъби печурки, почистени от дръжките
1 патладжан, нарязан на резени с дебелина 5 мм
зехтин за готвене
1 опаковка салатени листа (бейби салата)
½ краставица, обелена и нарязана на полумесеци
1 червена чушка, почистена и нарязана
Смесете соевия сос, оризовия оцет, фъстъченото олио, сусамовото олио, джинджифила, чесъна и лютата чушка и ги объркайте добре. Излейте сместа върху гъбите и ги оставете настрана. Намажете резените патладжан с малко зехтин и ги запечете до готовност на оребрен тиган или скара. Прибавете ги към маринатата с гъбите. Оставете зеленчуците да се мариноват за няколко часа. Поставете салатените листа в купа. Прибавете гъбите, патладжаните, краставицата и червената чушка. Поръсете с малко от маринатата и сервирайте.