Азиатска пилешка салата

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Азиатска пилешка салата
Азиатска пилешка салата
admin
Добавена от: admin
9380
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 гр. пилешки гърди или бутчета (обезкостени и с махната кожа)
3 с. л. соев сос
1 1/2 с. л. фъстъчено масло
1 ч. л. печено сусамено масло
1 малка скилидка чесън (обелена)
няколко капки лют сос (например сос Табаско)
сол
черен пипер
1/4 ч. л. захар
1 с. л. оцет (оризов или друг мек вид)
1 краставица
1/2 ч. ч. накълцани листа от кориандър

Запалете барбекю с дървени въглища или електрическа скара.
Нарежете пилето на 1-2 см. парченца и ги нанижете на шиш. Сложете шишчетата в чиния и ги поръсете с 2 с. л. соев сос.
В купа смесете останалия соев сос, фъстъченото масло, сусаменото масло, чесъна, лютия сос, сол и черен пипер на вкус, захарта и оцета. Пасирайте с миксер, като от време на време прибавяте по 1 ч. л. вода докато се получи гладка и кремовидна смес (не повече от 3 ч. л. вода).
Опечете пилешките шишчета като ги обръщате 1-2 пъти. Общото време за печене ще бъде 6-8 мин. за гърди и 10-12 мин. за бутчета.
Междувременно, обелете краставицата, разрежете я на 2 по дължина и извадете семето с лъжичка. Нарежете я на кубчета с големина 1.5 см. и я смесете в купа със соса.
Когато пилето се опече го извадете от шиша и го смесете с краставицата и соса. Опитайте на вкус и ако е необходимо добавете още подправки. Сервирайте салатата топла или студена гарнирана с листенца кориандър.
Забележка: Можете да сервирате салатата върху легълца от маруля или салата Айсберг. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft