Високият холестерол , подобно на високото кръвно налягане, не причинява много забележими симптоми. Твърде много холестерол в артериите обаче може да увеличи риска от сериозни здравословни проблеми, от инфаркт до инсулт. За щастие, диетичните промени могат да помогнат за изхвърлянето на мастната субстанция от кръвта.
Анестезиологът д- р Зейн Хасан сподели фантастична храна за закуска , която може да направи точно това. В своя TikTok той описва три храни за естествено понижаване на холестерола .
Той обясни, че също така препоръчва на родителите и пациентите да ядат следните опции, за да поддържат нивата на холестерола под контрол.
За закуска той препоръча овесени ядки, които помагат за намаляване на холестерола, и призна, че ги яде всеки ден.
Овесената каша съдържа фантастични разтворими фибри. Това ще помогне за свързването на жлъчните киселини, което след това естествено ще намали холестерола в тялото ви, обясни той във видеото.
Лекарят добави, че трябва да изберем овесени ядки, които не съдържат глифозат, широко използван хербицид, който контролира широколистни плевели и треви.
Друга храна, която той препоръчва за понижаване на високия холестерол, може да бъде хрупкава добавка към овесената каша – ядки.
Д-р Хасан препоръча по-често да консумираме някакъв вид ядки.
Най-добре би била смес, но бадемите или кашуто, което и да е от тях, имат отлични хранителни вещества, растителни фибри и имат много добро количество протеини, посочи лекарят.